Acest website foloseste cookies pentru a imbunatati experienta dumneavoastra. Va rugam confirmati ca sunteti de acord.

Noutăți

Building Management Systems (BMS), adica sistemul de automatizare al unei cladiri, este un sistem de control computerizat care, odata instalat intr-o cladire, de obicei de mari dimensiuni, are capacitatea de a controla si monitoriza echipamente mecanice si electrice precum:

Building Management Systems (BMS), adica sistemul de automatizare al unei cladiri, este un sistem de control computerizat care, odata instalat intr-o cladire, de obicei de mari dimensiuni, are capacitatea de a controla si monitoriza echipamente mecanice si electrice precum: ventilatia, caldura, lumina, sistemele de incediu, electrice si de securitate etc.

De ce avem nevoie de BMS?

  • Economisim bani. Omul isi petrece aproximativ 90% din timp in interirorul unei cladiri. In acest interval el utilizeaza tehnologii care presupun un consum foarte mare de energie electrica si termica. Asadar, BMS eficientizeaza consumul de energie: regleaza temperatura, umiditatea, lumina, sistemul de lifturi etc. Pe langa asta, BMS reduce factorul uman necesar pentru a asigura securitatea intr-o cladire, deoarece el controleaza accesul si poate semnaliza intrarea prin efractie;
  • Aflam in timp real care sunt valorile specifice functionarii intregii cladiri. Astfel putem identifica posibile probleme in functionarea instalatiilor din diferite zone ale cladirii. BMS ne permite sa modificam aceste valori dupa bunul nostru plac. De asemenea, urmarirea parametrilor ne permite sa aflam si care este durata de viata a echipamentelor din cladire;
  • Prin utilizarea eficienta a resurselor energetice avem grija de mediul inconjurator si le asiguram confort oamenilor dintr-o cladire.